This is how sport looks like #17

TAK VYZERÁ ŠPORT #17
Muži ako akvabely?
Možno už viete, možno nie, ale je tomu tak.

V závere roku 2014 Medzinárodná plavecká federácia FINA na svojom mimoriadnom kongrese konanom v katarskej Dohe schválila v synchronizovanom plávaní novú disciplínu – zmiešané dvojice. Zmiešané páry tak od tohto času môžu súťažiť na Majstrovstvách sveta. A bolo tomu vraj naozaj tak, že táto disciplína hneď počas svojej premiéry v roku 2015 v ruskej Kazani vzbudzovala nesmierny záujem.

Na fotografiách dnes prinášam slovenský pár – Lauru Domčekovú a Jozefa Solymosyho počas ich finálového vystúpenia na Prvých Majstrovstvách sveta v synchronizovanom plávaní mladších juniorov v roku 2019 v Šamoríne. Vybojovali si vtedy spolu piate miesto.

A pokiaľ by vás téma mužského synchronizovaného plávania zaujímala viac, tak mám pre vás jeden tip. Narazil som popri potulkách internetom na francúzsku komédiu z roku 2018 “Do plaviek!” (Le Grand Bain), o ktorej stránky csfd.cz píšu:
“Když depresivní Bertrand, trpící krizí středního věku, odpoví na inzerát, který hledá nového člena do družstva mužského synchronizovaného plavání (ano, slavné i vysmívané mužské akvabely), netuší, do jak pestré společnosti sympatických ztroskotanců se dostává. Družstvo vybavené povislými svaly, počínající pleší a nejrůznějšími životními problémy míří na nejvyšší stupně vítězů. Francouzský režisér Gilles Lellouche letos rozesmál i dojal publikum v Cannes komedií o snech, které se mohou splnit, přestože se v ně ani neodvažujeme doufat.”

Prajem pekný večer pri TV :-)

Viac fotografií z podujatia

Pridaj komentár